Neophema werkgroep
Image default
Dienstverlening

Wat je moet doen op het moment van een stroomstoring

Stroomstoringen zijn altijd vervelend om te ervaren, dit komt doordat je op het moment van een stroomstoring geen gebruik kan maken van de elektra. Dit is natuurlijk erg naar omdat je tegenwoordig voor bijna alles stroom nodig hebt, het is dan ook niet gek dat je wilt dat de stroomstoring zo snel mogelijk voorbij is. Om de stroomstoring zo snel mogelijk op te lossen moet je zelf gaan kijken naar waar de stroomstoring vandaan kan komen, wanneer je dit weet kun je namelijk verder handelen.

Hebben de buren ook last van een stroomstoring?

Wanneer de stroom uitvalt is het erg handig om bij de buren te gaan kijken of ze daar stroom hebben, je kunt hieruit namelijk opmaken of de stroomstoring bij jou thuis zit of in het buurtnet zit. Wanneer de buren ook geen stroom hebben zit er een storing in het buurtnet, je kunt hier geen elektricien voor bellen. Wanneer er namelijk een storing zit in het buurtnet moet je gaan bellen naar het Nationaal storingsnummer, daar moet de storing namelijk gemeld worden. Nadat de storing gemeld is wordt er iemand van het netbeheer jouw kant op gestuurd, hij gaat er vervolgens voor zorgen dat de stroomstoring wordt opgelost. 

De buren hebben geen stroomstoring

Wanneer de buren geen last hebben van een stroomstoring zit er storing bij jouw thuis, hier kun je wel een elektricien voor bellen. Het is overigens ook de snelste manier om hier een elektricien voor te bellen omdat een elektricien al snel ziet wat er mis is, de elektricien kan dit dan ook gelijk oplossen. Een stroomstoring kan natuurlijk op ieder moment gebeuren, de meeste elektriciens zijn dan ook 24/7 bereikbaar voor stroomstoringen. Je kunt dus altijd geholpen worden en hoeft dus niet lang met een stroomstoring te zitten.