Neophema werkgroep
Image default
Dienstverlening

Verhuizen als student? Je staat er niet alleen voor!

Verhuizen is niemands hobby. Als student heb je niet veel geld te besteden en vaak ook niet een eigen auto om je spullen van A naar B te brengen. Wees niet bang! Je staat er absoluut niet alleen voor. Dit zijn de hulptroepen die jij in kan schakelen als jij als student gaat verhuizen.

Verhuisbedrijven voor studenten

Je hebt als student niet veel spullen en ook niet veel geld. Het inhuren van een verhuisbedrijf met een complete vrachtwagen is dus niet nodig en ook nog eens veel te duur, maar het inhuren van een verhuisbedrijf studenten is helemaal niet zo’n gek idee! Dergelijke bedrijven zijn zich bewust van de beperkte portemonnee van studenten en omdat het over het algemeen toch niet heel veel spullen zijn die verhuisd moeten worden, kunnen ze de prijs laag houden. Het aanvragen van een offerte is natuurlijk altijd gratis.

Directe kring

Als je het niet ziet zitten om een verhuisbedrijf in te schakelen, moet je het hebben van je directe kring. Geef ruim van tevoren bij je ouders, je vrienden en je studiegenoten aan dat je gaat verhuizen en op welke datum je wat extra handjes nodig hebt. Zorg ook dat je iemand bij je hebt met een auto, waar je je spullen tijdens de verhuizing in kan laden. Het inpakken en uitpakken van de verhuisdozen moet je zelf doen (eventueel met hulp van een ouder) maar vrienden en studiegenoten zijn ideaal om een treintje te vormen en gemakkelijk en snel alle verhuisdozen in en uit te laden.

Huur een aanhangwagen

Als je graag snel wilt verhuizen, bijvoorbeeld omdat er ook gewoon gestudeerd moet worden die dag, is het huren van een aanhangwagen een goed idee. Vaak zijn de tarieven hiervoor vrij schappelijk, al moet je de aanhangwagen natuurlijk wel ergens ophalen. Met één á twee keer rijden kan je een gemiddelde studentenkamer dan helemaal verhuizen. Rijden met een aanhangwagen kan wel een uitdaging zijn. Zorg er dus voor dat je een goede chauffeur regelt die de aanhangwagen bestuurt. Zorg eventueel ook voor een andere auto, zodat jouw extra sjouwers mee kunnen rijden naar je nieuwe adres om daar alles direct uit te laden.