Neophema werkgroep
Image default
Auto's en Motoren

Rijbewijzen zijn langer geldig

Door de coronapandemie is het niet meer mogelijk om op examen te gaan. Daarnaast kunnen de ouderen mensen die boven de 75 jaar oud zijn ook niet gekeurd worden. Dit is natuurlijk niet erg handig. Maar hoe los je dit als overheid op?

Europa grijpt in

Gelukkig voor de Nederlandse overheid heeft Europa ingegrepen. In heel Europa zijn de aflopende geldigheidstermijnen verlengd. Zo moet het voor alle Europeanen mogelijk blijven om zich te verplaatsen met de auto. Voor sommige mensen heeft het wegvallen van de mogelijkheid tot autorijden grote gevolgen. Zo kunnen zij geen boodschappen meer doen of zelfs niet meer naar het ziekenhuis. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Toch moet er aan de andere kant ook opgelet worden. Europa kan namelijk niet tegen iedereen zeggen: “je rijbewijs is twee jaar extra geldig”. Dit betekent namelijk dat het niveau van de rijvaardigheid in heel Europa achteruit gaat. Dat is erg gevaarlijk. Dit kan namelijk lijden tot veel meer ongelukken. Het gevolg hiervan is dat uiteindelijk ook meer slachtoffers in het verkeer zouden vallen. Elk dodelijk slachtoffer in het verkeer is er een te veel.

Start nu met rijlessen bij rijschool Limburg

Nieuwe bestuurder kunnen sinds deze maand wel weer beginnen met rijlessen bij onder andere rijschool Limburg. De rijinstructeurs vallen namelijk onder de contactberoepen die versoepeld worden. Zo wordt het dus weer mogelijk om rijlessen te volgen bij rijschool Limburg. Dit is wel zo fijn. Zeker als je bijna 18 wordt en je hebt nu al het geld om straks een auto te kopen. Dan is het eigenlijk echte zonde om te wachten.

 

https://drivingcoach.nl/rijschool-limburg/