Neophema werkgroep
Image default
Fotografie

Een giclée van de oprichter van ‘Certified Art Giclée’

Een giclée wordt vaak gemaakt bij de reproductie van een kunstwerk. Het is een druktechniek die inkt sproeit en de reproductie erg op het origineel laat lijken. U kunt al een goede giclée laten maken tegen een redelijke prijs. De kwaliteit hiervan is over het algemeen goed, maar heeft natuurlijk ook te maken met degene die het uitvoert. Re-Art is een bedrijf dat een gereproduceerd kunstwerk voor u kan maken. Over de kwaliteit hoeft u zich bij dit bedrijf absoluut geen zorgen te maken. De kwaliteit van gereproduceerde kunstwerken van dit bedrijf is namelijk erg goed. De Europese standaard voor giclées, de ‘Certified Art Giclée’, is zelfs opgezet door dit bedrijf.

Andere kwaliteitskeurmerken van deze specialist

Dat Re-Art de Europese standaard voor deze druktechniek heeft opgericht, zegt natuurlijk al wat. Dit is echter niet het enige kwaliteitskeurmerk dat dit bedrijf op zijn naam heeft staan. ‘HD Finish’ en ‘Certified Liquid Gloss’ zijn andere kwaliteitskeurmerken van dit bedrijf. Re-Art houdt zich niet alleen bezig met giclées, maar ook met fine art. Dat is een druktechniek waarmee een foto gedrukt wordt. Daarom hoort het ook bij de Fine Art Printmakers (selecte groep). Re-Art is dus erg thuis in de wereld van het reproduceren van kunstwerken. Dit blijkt ook uit de kwaliteit, die erg goed is. Hierover wordt nu meer verteld.

Langer houdbaar door bepaalde inkt

Re-Art gebruikt Archival inkt voor een giclée. Het voordeel van deze inkt is het feit dat kunstwerken hiermee langer meegaan. Dit heeft ermee te maken dat gereproduceerde kunstwerken die met deze inkt gemaakt zijn, beter tegen hitte en vocht kunnen. Dit komt door de kwaliteit van de inkt. Niet alleen hitte en vocht spelen een rol, ook licht schaadt de kunstwerken minder gauw. Dit kan voor u als kunstenaar erg voordelig zijn. Uw gereproduceerde kunstwerk zal niet gauw verkleuren of anderszins beschadigd raken door een van deze factoren.

https://www.re-art.com/