Neophema werkgroep
Image default
Entertainment

De rol van licht in de hedendaagse communicatie belicht tijdens het Amsterdam Light Festival

Van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 vindt de zevende editie van het Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit festival bekijk je schitterende lichtkunst van 37 kunstenaars uit 14 verschillende landen. Het thema van alle kunstwerken is The medium is the message. Een actueel thema, want licht is een steeds belangrijker wordend medium. Niet alleen via lichtreclame worden er steeds meer boodschappen verzonden, maar in de digitale wereld worden alle boodschappen via beeld overgebracht. Maar hoe betrouwbaar zijn deze boodschappen, in deze tijd van nepnieuws en alternatieve feiten?

Zie de kunstwerken tijdens het Amsterdam Light Festival extra goed vanaf een luxe boot

Een goede manier om alle kunstwerken tijdens het Amsterdam Light Festival te bekijken, is tijdens een van de rondvaarten van Lovers Canal Cruises. De verschillende cruises hebben allemaal een eigen afvaartlocatie. Geniet van de gezellige drukte op de kade bij het Centraal Station, waar je bij gezellige muziek alvast in de stemming komt. Ook is het mogelijk om op te stappen bij de locaties op het Leidseplein of het Anne Frank Huis, waar het vaak wat rustiger is. Tijdens de Water Colors Cruise heb je een eersterangs uitzicht op de lichtkunst. De verschillende boten zijn verwarmd en voorzien van een speciale audiotourinstallatie. Ook krijg je een gratis Tony Chocolonely reepje en is er een spectaculaire feeststeiger met onder andere warme chocomel en glühwein.

Kunst kijken onder het genot van een hapje of drankje tijdens het Amsterdam Light Festival

Wil je je bezoek aan het Amsterdam Light Festival extra bijzonder maken? Boek dan de rondvaart op de Small Boat of de Dutch Authentic Boat. Deze boten hebben een extra persoonlijk karakter. De Small Boat heeft een halfopen dak, zodat je de kunstwerken extra goed kunt bekijken en ook schitterende foto’s kunt maken. Om ervoor te zorgen dat je het niet koud krijgt zijn er warme dekens en kussens aanwezig. Op de Dutch Authentic Boat geniet je van een tocht langs de kunstwerken onder het genot van een glas glühwein, waarna je onbeperkt gebruikmaakt van diverse andere dranken en lekkere snacks. Heb je na de rondvaart nog zin in wat activiteit? Ga schaatsen op het Museumplein tijdens Ice*Amsterdam! Tip: boek een arrangement met een rondvaart langs alle kunstwerken van het Amsterdam Light Festival en tickets voor de schaatsbaan!