Neophema werkgroep
Image default
Aanbiedingen

Welke gordijnen zijn het meest geschikt om de zon buiten te houden?

Wat maakt gordijnen tot een goede raambekledingsoptie?

Gordijnen zijn veelzijdig en verkrijgbaar in een grote hoeveelheid aan designs, stofopties, en kleuren. Deze diversiteit helpt om van gordijnen een ideale kandidaat te maken om je ramen en deuren aan te kleden en om elk soort woninginrichting te benadrukken. Gordijnen zijn gemakkelijk te installeren en kunnen ook vrij gemakkelijk vervangen worden. Van transparante naar lichtdoorlatende tot verduisterende gordijnen, van effen ontwerpen tot ingewikkelde decoratieve patronen, je hebt geen gebrek aan mogelijkheden om uit te kiezen terwijl je een make-over geeft aan je interieur.

Welke gordijnen zijn goed in het blokkeren van de zon?

Woon je in een warme streek waar de hele dag door meer zonlicht binnenvalt, of zijn je ramen zo geplaatst dat ze het zonlicht langere tijd in het huis laten doordringen, dan heb je er waarschijnlijk aan gedacht om raambekleding aan te schaffen die de zon effectief kan tegenhouden. Ramen onbedekt laten kan in zulke gevallen leiden tot warmtewinst, verblinding en UV-blootstelling, die ongemak kunnen veroorzaken en de sfeer in huis kunnen belemmeren. 

Lichtdoorlatende en verduisterende gordijnen

Veel mensen hebben de neiging het nut van gordijnen bij het tegenhouden van de warmte en het licht van de zon over het hoofd te zien. Gordijnen zijn echter niet alleen een uiterst effectieve optie, maar ook een elegante manier om de schoonheid van je ramen te verbeteren. Hoewel transparante gordijnen het licht dat door het raam binnenvalt wat minder maken, bieden ze geen effectieve isolatie tegen de warmte van buiten. Lichtdoorlatende en verduisterende gordijnen doen veel beter hun werk bij het voorkomen van warmtewinst en verminderen ook de schittering door het zonlicht tegen te houden. 

Deze gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Dus, als je de zon helemaal wilt tegenhouden en er niet om geeft dat je zicht naar buiten hebt, kun je kiezen voor verduisterende gordijnen. Aan de andere kant, als je het licht niet helemaal wilt tegenhouden, kun je kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen die iets meer zon doorlaten ten opzichte van verduisterende gordijnen. Je kunt een combinatie van verduisterende en transparante gordijnen proberen, met transparante in het midden en verduisterende gordijnen aan zijkanten. Op deze manier kun je de vitrages aan hebben als je van het uitzicht naar buiten wilt genieten en de verduisterende gordijnen dichttrekken als je meer privacy nodig hebt of de zon wilt tegenhouden.

Lichtgekleurde gordijnen

Lichtkleurige gordijnen zijn ook een goede optie als je gordijnen zoekt die de zon buiten kunnen houden. De lichtgekleurde stof weerkaatst het zonlicht terug in tegenstelling tot de donkere tinten die de zonnestralen absorberen. Dit is de reden waarom lichtgekleurde stoffen in de zomer de voorkeur krijgen, zowel voor kleding als voor raambekleding.

 

https://www.raamdecoratie.com