Neophema werkgroep
Image default
Beauty en verzorging

Oorzaken en behandeling van mee-eters

De oorzaak van mee-eters is gelegen in poriën die verstopt raken met olie en dode huidcellen. De verstopte poriën kunnen ontstaan door een aantal veelvoorkomende factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van een huid die vatbaar is voor acne. Mee-eters en acne ontstaan wanneer je poriën verstopt raken met dode huidcellen en overtollige olie van je talgklieren.

Op een bepaald moment in ieders leven verschijnen mee-eters of acne en richten een ravage aan op je huid en gezicht. Je zou een winterslaap kunnen houden totdat je puistjes zijn verdwenen, maar met een paar eenvoudige behandelingen en remedies, zullen je puistjes snel verdwijnen. Krijg vandaag nog een mooie, heldere huid met deze gids om van mee-eters af te komen. Er bestaan veel mythes over hoe je van acne af kunt komen. Niemand kent de oorzaken van acne beter dan professionele esthetici en dermatologen die voortdurend onderzoek doen en verschillende soorten huidproblemen behandelen.

Thuis reinigen en het gebruik van een goede vochtinbrengende crème met zonnebrandcrème kan helpen om milde gevallen van mee-eters te behandelen; maar als uw mee-eter mogelijk geïnfecteerd is geraakt of als u huidproblemen ondervindt op andere delen van uw gezicht, is het raadzaam advies in te winnen bij een estheticus of dermatoloog. Een professionele gezichtsbehandeling kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en u producten te geven die u thuis kunt gebruiken om mee-eters onder controle te krijgen.

Mee-eters zijn open comedonen die gevuld zijn met dode huid en olie. Open comedonen (ook wel mee-eters genoemd) verschijnen op de huid als gevolg van de ophoping van bacteriën, talg en keratine in de poriën! Dit is hoe het gebeurt: wanneer je huid te veel olie produceert, kan het zich vermengen met bacteriën en vast komen te zitten in je poriën. De combinatie van bacteriën en olie verstopt je haarfollikel en creëert wat bekend staat als een “microcomedoon”. Als een microcomedoon groter wordt, komt hij geleidelijk aan aan de oppervlakte van de huid, waar door vasculair weefsel (kleine bloedvaatjes) de ingesloten olie oxideert en zwart wordt, waardoor hij gemakkelijk zichtbaar is aan het huidoppervlak – vandaar de naam “mee-eter”!

Het gebruiken van korean skincare zoals cosrx kan helpen om puistjes te verkommen.

https://kocosmo.nl/