Neophema werkgroep
Image default
Aanbiedingen

Hoe de inrichting van het kantoor je bedrijf beïnvloedt

De manier waarop je je kantoor inricht heeft een directe invloed op je bedrijf. Studies hebben aangetoond dat werknemers productiever zijn in goed ontworpen en comfortabele ruimtes. De inrichting van je kantoor kan ook van invloed zijn op de bedrijfscultuur, en de eerste indruk is belangrijk als je nieuwe klanten probeert aan te trekken. Kortom, je kantoorinrichting is belangrijk, en het is de moeite waard om er de tijd voor te nemen. In dit blogartikel vertellen we een aantal tips om een goede kantoorinrichting te maken.

 

Ontwerpen voor productiviteit

Bij het ontwerpen van je kantoor is het belangrijk om de productiviteit in gedachten te houden. Werknemers die toegang hebben tot natuurlijk licht en frisse lucht zijn productiever dan degenen die dat niet hebben. Kinderopvang en sportscholen ter plaatse kunnen de productiviteit ook verhogen doordat het voor werknemers gemakkelijker wordt werk en privé in balans te houden. Bovendien moet het geluidsniveau tot een minimum worden beperkt, en moeten er pauzezones zijn voor werknemers die tijd nodig hebben om te ontspannen of even weg te gaan van hun bureau. Ben jij benieuwd hoe jij dit in praktijk kan toepassen? Neem dan eens een kijkje bij Kato, zij hebben veel ervaring met het inrichten van kantoren en denken outside the box. 

 

Een positieve bedrijfscultuur creëren

De inrichting van je kantoor kan ook van invloed zijn op de bedrijfscultuur. Als je bijvoorbeeld een open plattegrond hebt, kan dat samenwerking en communicatie tussen werknemers bevorderen. Aan de andere kant, als je veel privékantoren hebt, kan dat een meer concurrerende omgeving bevorderen. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden, zodat je werknemers zich op hun gemak voelen om elke dag te komen werken en het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van iets groters.

 

Een goede eerste indruk maken

De eerste indruk is belangrijk, vooral als je nieuwe klanten probeert aan te trekken. Daarom is het belangrijk dat je lobby een goede indruk maakt. Hij moet schoon, helder verlicht en gastvrij zijn. Je receptioniste moet ook vriendelijk en professioneel zijn. Onthoud dat de eerste indruk belangrijk is, dus neem de tijd om ervoor te zorgen dat je lobby de juiste boodschap overbrengt.

 

https://katoprojecten.nl/