Neophema werkgroep
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van hotel disposables

Als eigenaar van bijvoorbeeld een hotel of B&B wil je het verblijf voor je gasten zo aangenaam mogelijk maken. De juiste hotel supplies kunnen zorgen voor dat extra stukje beleving en gemak van uw gasten. Onder de hotel supplies vallen producten voor eenmalig gebruik, de zogenaamde hotel disposables.

Wat zijn hotel disposables?

Hotel disposables zijn producten die eenmalig gebruikt worden.  Zoals bijvoorbeeld disposable hotel slippers in bulk of verfrissende doekjes. Andere voorbeelden van disposables items voor een hotel zijn waszakken, maandverbandzakjes, single use toiletries, vanity kits en shower caps.

Onder de hotel disposables vallen ook producten om eten of drinken te serveren. Bekende merken/producenten van horeca disposables zijn Couvertpoint, Daymark en Stylepoint.

Vaak denkt men al snel aan fast-food restaurants door disposable pizzadozen, burgerdozen, snackbakjes en frietzakken. Maar ook in ander type eet- en drinkgelegenheden en on- the-go wordt er veel gebruik gemaakt van single-use producten zoals:

  • Servetten

  • Borden

  • Schalen

  • Bakjes

  • Enkelwandige of dubbelwandige bekers

  • Bestek

  • Broodzakken

Er zijn horeca disposables voor koud of warm voedsel. Dit is natuurlijk afhankelijk van het materiaal waarvan de disposables gemaakt zijn. Veelgebruikte materialen zijn aluminium, bamboe, papier, karton, leisteen, hout, triplex, celstof, ecofiber RVS, EPS (piepschuim) en plastic.

Duurzame hotel disposables

Waar eerder veel gebruik werd gemaakt van wegwerpplastic wordt dat nu aan banden gelegd door wetgeving. Sinds 2021 is er een verbod op bepaalde single use plastic en piepschuim artikelen. Zoals bijvoorbeeld plastic bestek, roerstaafjes, borden en bekers met deksels. Er komt een nog strengere wetgeving aan waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen gratis verstrekken en tegen betaling van single use plastic (bevattende) artikelen. Vanaf juli 2023 mag er voor consumptie on-the-go geen gratis single use plastic meer worden verstrekt. En dit gaat vanaf 2024 ook in de meeste gevallen gelden voor consumptie ter plaatse.

Daarom wordt er steeds meer gekeken naar duurzame alternatieven van bijvoorbeeld hout en papier. En biologisch afbreekbare materialen zoals suikerriet.

Kan ik hotel supplies personaliseren?

Het is goed mogelijk om disposables te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan servetten of bestekzakjes met een bedrijfslogo. En in uw huisstijl. Of maak uw verpakkingen onderdeel van uw reclamecampagnes.

 

https://facilitytradegroup.nl