Neophema werkgroep
Image default
Woning en Tuin

plantenwanden

Een prachtige plantenwand

Muren hoeven niet altijd saai te zijn. Als je er nu voor zou kiezen om deze leuker te maken door er een plantenwand van te maken dan kom je al een heel eind. Deze wand kan letterlijk worden gezien als een wand waarin planten bevestigd zijn.

Het leukste is dat deze wanden kunnen worden voorzien van nep planten, maar ook van echte planten. Beide verreiken het interieur en zorgen er daarmee voor dat een kamer of zelfs kantoorruimte een hele andere en frisse uitstraling krijgt. Veel mensen kiezen er ook voor om een wand gemaakt van echte planten te plaatsen in een kantoortuin. De reden dat ze dit doen is omdat de planten productief zijn in het creëren van zuurstof en dit heeft weer positieve gevolgen voor de medewerkers. Zo zullen ze zich beter kunnen concentreren en zullen ze harder werken. Daarnaast heeft het ook positieve effecten op de stemming.

 

Professionele plaatsing en unieke creaties

Er zijn bedrijven, zoals bijvoorbeeld de Plantenman, die zich al jarenlang bezighouden met het creëren van dit soort wanden, voor zowel binnen als buiten. De wanden worden zo gemaakt dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en er daarnaast prachtig uitzien. Nep planten behoeven natuurlijk geen onderhoud. Deze kunnen af en toe afgestoft worden.

Echte planten in de plantenwand behoeven zeer weinig onderhoud. Als je een kleine wand hebt, dan kun je deze zelf bewateren om ervoor te zorgen dat de planten sterk en gezond blijven. Bij grotere wanden is het af en toe wat lastig om bij de moeilijke en hoge plekken te komen. Je kunt het jezelf makkelijk maken met dit soort grote wanden, door gebruik te maken van een watergeefmachine. Deze zit ingebouwd in de wand en zorgt voor de optimale watertoevoer naar de planten toe zodat deze gezond blijven.

Met een wand ga je voor een frisse en unieke uitstraling in elke ruimte. Je zult de positieve effecten ervan meteen ervaren zodra de wand er eenmaal staat.