Neophema werkgroep
Image default
Toerisme

MTB-TOCHT IN DE OOSTKANTONS

Mijn hobby is sporten, vooral fietsen. Daarom neem ik je mee door de oostelijke staten op ontdekkingsreis. Ik heb voor iedereen een afwisselende, makkelijk te berijden en handige route samengesteld. We begonnen 30 kilometer van Lake Robertville. Op het programma: Burcht Reinhardstein (Reinhardstein) Burcht en het plateau uitzicht op het plateau.

RACEFIETS OF MTB, AAN JOU DE KEUZE!

Ik kan niet kiezen tussen racefietsen en mountainbikes. Ik vind ze allebei leuk. Beiden hebben hun voor- en nadelen: MTB is interessanter. Je voelt je meer verbonden met de natuur. De andere kant van de medaille is dat je been werd bekrast en je gezicht modderig was, en je ging naar huis. Nou, het modderbad is goed voor de huid. In vergelijking met racewagens hebben mountainbikes meer onderhoud nodig. Ik zou eigenlijk mijn MTB na elke rit moeten schoonmaken, soms vind ik het echt niet leuk …

Als ik in een week een korte afstand wil rijden, spring ik op de auto. Hij rijdt sneller en racen is ook erg geschikt voor kilometers en sporten, zodat je meer kunt gaan mountainbiken. Ze vullen elkaar dus aan. In ieder geval kun je aan het einde van de rit pronken met gespierde kuiten en superstrakke dijen! Hallo, sporten is geweldig!

Over het algemeen kun je een langere afstand fietsen dan lopen. Je kunt verder gaan en meer landschappen doorkruisen.

EEN RIT MET START AAN HET MEER VAN ROBERTVILLE

Hier introduceer ik een van mijn favoriete tochten: het is wisselvallig, licht heuvelachtig en kan door iedereen worden gebruikt, behalve wat meer technische en moeilijke passages. Als het rijden moeilijk wordt, kunt u op de grond stappen en met uw handen fietsen. In de 30 kilometer lange lus passeer je de mooiste plekjes in Oost-Guangzhou en Goffins. Kameraden, zoek de route hier, ga gewoon zitten!

We parkeerden de auto op de plek waar we onze tocht begonnen: Lake Robertville. Erg handig voor mensen die niet fietsen. Gedurende deze tijd kunnen ze een wandeling maken langs de oever van het meer, of gewoon op het strand zitten en genieten van de zon, of vitaliteit vinden in het water. U kunt ook waterfietsen, elektrische boten en kajaks huren, die altijd een bron van plezier zijn voor jong en oud. Je kunt vanaf het strand geleidelijk het meer ingaan zonder plotseling te spetteren. Waaghalzen kunnen vanaf het hoogspringbord in het water springen en acrobatiek proberen op de trampoline.

TAL VAN BEZIENSWAARDIGHEDEN

Deze route voert je door bossen en velden. Eerst passeert u kasteel Reinhardstein, een schilderachtig en mooi panorama.

Na een vrij steile afdaling bereik je de Bayehonbrug op de weg tussen Longfaye en Ovifat. Langs de rivier klim je langzaam uit de Bayehon-vallei en rijd je rond op een aantal typische houten bruggen. Dan bereik je de waterval van Bayehon, de hoogste natuurlijke waterval van België. De tweede attractie om te bezoeken.

Daarna klim je verder naar Mont Rigi. Je doorkruist het veengebied, wat technischer is vanwege de wortels van de boom. Bereik dan het Botrange-sein, het hoogste punt van België, op een hoogte van 694 meter. Het derde punt van de tour. Het schitterende panorama ontvouwt zich voor uw ogen. Bereik het plateau van het plateau. De uitgestrekte moerassen en wetlands lijken eindeloos. Een paradijs voor wandelaars en fietsers!

EEN ONDERDOMPELING IN DE VENEN

Het tweede deel van de route is gemakkelijk te rijden. Je rijdt de parkeerplaats van Eau Noire op, duikt dan het veen van Sourbrodt in en rijdt afwisselend op een enkel spoor en platform. Deze platforms zijn promenades om te voorkomen dat je vast komt te zitten in de modder. Dit is een van mijn favoriete werken. Houd er rekening mee dat het hier soms erg vochtig is en dat het niet altijd gemakkelijk is om met de fiets over te steken.

Terug naar Outrewarche en dan naar Robertville. Nu kun je alle demonen veilig oplossen en ze nog een laatste stevige doek geven.

Ontspan na hard werken! De winkel biedt alle handige faciliteiten om je kleine honger te stillen. Daarnaast ga je na je mountainbiketocht echt genieten van een duik in deze prachtige groene camping.

wandelen in de ardennen met kind

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html