Neophema werkgroep
Image default
Winkelen

Hoe kies ik het beste QWERTY toetsenbord?

Ontwerpen waarmee we tegenwoordig technologie bedienen, variëren enorm. Van touchscreens tot bewegende controllers, het is een geweldige tijd om fan te zijn van technologie. Maar geen van deze ontwerpen heeft een zo lang leven gehad als het oude QWERTY toetsenbord. En er bestaan nog steeds veel situaties waarin een QWERTY toetsenbord de beste oplossing is.

Er zijn tal van verschillende modellen en fabrikanten op de markt, waardoor het erg lastig kan zijn om het beste QWERTY toetsenbord te kiezen. Om je te helpen bij het kiezen van het beste model, zetten we hieronder de belangrijkste factoren voor je op een rij.

Layout van het toetsenbord

De layout van een toetsenbord is misschien wel de belangrijkste factor. De populaire QWERTY toetsenbords lay-outs zijn die wat je normaal doet als je op een computer escripteerd. Een andere optie is de DVORAK lay-out die veel geleden te zien is op Apple toetsenborden. Als je veel verzendt, is een toetsenbord met een DVORAK lay-out een goede optie die je kan overwegen.

Grootte van het toetsenbord

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een QWERTY toetsenbord is de grootte van het toetsenbord. Deze hangt af van het gebruik. Een groter toetsenbord is waarschijnlijk geschikt als het toetsenbord bedoeld is voor intensief gebruik. Een kleiner toetsenbord is echter ideaal als je voornamelijk op reis bent en je meer portabiliteit nodig hebt.

Aansluiting en verbindingsmogelijkheden

De meeste moderne toetsenborden zijn USB-aangesloten. Er zijn echter ook draadloze Bluetooth-toetsenborden die je kan gebruiken. Het is belangrijk om te bepalen hoe je het toetsenbord met je computer zal verbinden. Als je een mobiele telefoon of tablet hebt, kan je kiezen voor een Bluetooth toetsenbord voor meer draagbaarheid en flexibiliteit. Dit kan een goede optie zijn voor de frequente reiziger.

Extra functies

Er zijn verschillende andere functies die je kan overwegen als je een qwerty toetsenbord aanschaft. Hoewel deze opties vaak niet essentieel zijn, kunnen ze wel handig zijn. Hierbij zijn dingen zoals LED-verlichting, macro-editor, programmabele knoppen en backlight-opties die verschillende modellen aanbieden.

Conclusie

Al met al is het kiezen van het beste QWERTY toetsenbord een persoonlijke keuze. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kunnen de verschillende modellen verschillende voordelen bieden. Maar verander altijd iets waar je je comfortabel bij voelt. Als je meer tips en adviezen wil hebben over het kiezen van het beste qwerty toetsenbord, neem dan een kijkje op deze website.

.