Neophema werkgroep
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hiervoor kan je een zakelijke financiering gebruiken

Bij het laten draaien van een bedrijf komen veel zaken bij kijken. De financiering is heel belangrijk voor een bedrijf. Soms kan je bedrijf in een situatie komen waarbij je meer geld nodig hebt. Twee mogelijkheden voor zakelijke financiering zijn een zakelijk krediet en een zakelijke lening. Het is goed om van tevoren te bepalen welke zakelijke financiering het beste bij jou past. Wil je weten waar je beide opties voor kan gebruiken? Lees dan snel verder. Hieronder wordt het verschil namelijk uitgelegd. 

 

Een zakelijk krediet

 

De eerste optie voor zakelijke financiering is een zakelijk krediet. Bij een zakelijk krediet vraag je een bepaald geldbedrag aan. Dit geldbedrag houdt de bank voor je vast. Vervolgens is het aan jou wanneer je geld opneemt van dat geldbedrag. Hiernaast mag je ook zelf kiezen hoeveel je precies opneemt. Dit betekent dat je dus niet verplicht bent om een geldbedrag op te nemen. De keuze is helemaal aan jou. Er komt alleen een rente over het opgenomen bedrag. Het geld dat je weer terugbetaalt, mag je ook weer opnemen om te gebruiken. 

 

Doelen van zakelijk krediet

 

Het zakelijk krediet kan je voor verschillende dingen gebruiken binnen je bedrijf. De eerste situatie waarin je zakelijk krediet zou kunnen gebruiken, is wanneer je rekeningen moet betalen. Lopende rekeningen om precies te zijn. Hierbij kan je denken aan onder andere rekeningen voor de leveranciers of de rekeningen om de voorraad te blijven aanvullen. Heb je veel machines in je bezit? Dan kan je hiernaast het zakelijk krediet gebruiken voor het onderhoud van die machines. 

 

Een zakelijke lening

 

Een zakelijke lening is dus wat anders dan een zakelijk krediet. Het is belangrijk dat je deze twee zakelijke financieringen niet door elkaar haalt. Het verschil zit hem in het feit dat je bij een zakelijke lening een geldbedrag krijgt uitbetaald. Zakelijke lening kan je laten uitbetalen op bijvoorbeeld een zakelijke rekening. Een zakelijke rekening wordt vaak aangeraden, omdat je dan een goed overzicht hebt van alle bij- en afschrijvingen. Nadat je het geldbedrag hebt ontvangen, is het de bedoeling dat je in termijnen het geldbedrag gaat terugbetalen. Bij een zakelijk krediet kan je het geld dat je hebt terugbetaald ook weer opnemen. Bij een zakelijke lening is dit helaas niet mogelijk. Het is echt een kwestie van afbetalen. 

 

Doelen van zakelijke lening 

 

Een zakelijke lening wordt voor andere dingen gebruikt binnen het bedrijf. De meeste bedrijven kiezen voor een zakelijke lening wanneer zij bijvoorbeeld een grote investering willen doen. Met de zakelijke lening kunnen zij dat betalen. Je kan denken aan onder andere het aanschaffen van machines. Machines zijn duur en vaak heb je niet dat geld liggen om in één keer te kunnen betalen. Wil je het bedrijf verder uitbreiden zodat het bedrijf ook verder kan groeien? Dan kan je geld lenen zakelijk. Zou je graag nieuwe voertuigen willen aanschaffen voor je bedrijf? Ook hier kan je een zakelijke lening voor gebruiken. Kijk dus goed naar welke soort van zakelijke financiering het beste past bij jouw wensen.