Neophema werkgroep
Image default
Zakelijk

Goed communiceren

Om een goede communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, te kunnen voeren zijn diverse taaltrainingen te vinden. Bij Van Dale zijn er diverse trainingen te vinden en te volgen. Wanneer je dagelijks met de taal bezig bent voor je werk, kan je het niet veroorloven om hier fouten in te maken. Behalve dat het niet professioneel overkomt, is het onnodig om fouten te maken. Hoewel er gezegd wordt dat fouten maken menselijk is, zijn er diverse trainingen om dit te kunnen voorkomen. Via Van Dale zijn er cursussen zoals helder zakelijk schrijven. Hier leer je hoe je het beste leesbaar kan schrijven. Ook het opstellen van adviesrapporten en beleidsteksten komen hier aan de orde.

 

Ga ook een training volgen

Wanneer je hebt besloten om één van de vele taaltrainingen te gaan volgen ga je als volgt te werk. Je gaat naar de betreffende websitepagina en klikt hier de training van jouw keuze aan. Voordat er een training gestart gaat worden, word je verzocht om een taaltoets af te leggen. Hiermee wordt bepaald op welk taalniveau je zit. Hierdoor kunnen de juiste groepen samengesteld worden. De taaltrainingen worden op B1/B2 niveau gegeven. Mocht blijken dat je op een ander niveau zit, dan wordt hierover contact opgenomen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. 

Besluit je om deel te nemen aan een training dan kan je via de agenda zien wanneer een bepaalde cursus gaat beginnen. Wel zo handig om hier jouw agenda op af te stemmen.