Neophema werkgroep
Image default
Zakelijk

Tips voor het vinden van technisch personeel in tijden van tekort

Je bent op zoek naar technisch personeel, maar het kan moeilijk zijn om de juiste kandidaten te vinden in tijden van tekort. Wat kun je doen om toch de juiste technische medewerkers te vinden? Hier geven we enkele tips om succesvol de juiste kandidaten aan te trekken tijdens tekort technisch personeel.

Snel inspringen met interim technische profielen

Jij hebt tijdelijk behoefte aan extra technisch personeel, maar je wilt niet vastzitten aan lange contracten met vaste medewerkers. In dat geval kun je overwegen om gebruik te maken van interim technische profielen. Dit zijn tijdelijke medewerkers die jouw bedrijf kortdurend kunnen ondersteunen bij specifieke projecten of tijdelijke pieken in de werkzaamheden. Zo kun je snel en flexibel inspringen op de behoeften van je bedrijf.

Wees flexibel in de eisen die je stelt

In tijden van tekort kan het lastig zijn om precies de juiste kandidaten te vinden die aan al je eisen voldoen. Wees daarom flexibel in de eisen die je stelt en kijk naar transferable skills en naar kandidaten die bereid zijn om zich bij te scholen voor de functie. Zo kun je toch de juiste kandidaten vinden.

Maak duidelijke en aantrekkelijke vacatures

Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert wat je bedrijf zoekt in een technisch persoon. Maak de vacature aantrekkelijk door de voordelen van het werken bij jouw bedrijf te benadrukken, zoals goede werkomstandigheden en doorgroeimogelijkheden. Geef ook concrete voorbeelden van projecten waar de medewerkers aan zullen werken, zodat kandidaten een beter beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten.

Geef doorgroeimogelijkheden

Veel kandidaten zoeken naar bedrijven waar ze zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien. Geef daarom doorgroeimogelijkheden om de aantrekkelijkheid van je bedrijf te vergroten en om de juiste kandidaten aan te trekken. Zo investeer je in het behoud en de ontwikkeling van je personeel. Het kan moeilijk zijn om technisch personeel te vinden als er sprake is van een tekort. Door duidelijke en aantrekkelijke vacatures te plaatsen en naar kandidaten te zoeken op verschillende plekken, kun je het bereik van je zoektocht vergroten. Ook kan het helpen om referenties en recensies te gebruiken en flexibel te zijn in de eisen die je stelt. Door doorgroeimogelijkheden aan te bieden, kun je de juiste kandidaten aantrekken en behouden.