Neophema werkgroep
Image default
Recreation / Pets

Waar moet je op letten bij het verbouwen je huis?

Ben je van mening dat je huis toe is aan vernieuwing en wil je huis verbouwen? Een klus als deze kost veel tijd en moeite en moet vaak gedaan worden door professionals. Toch kan je er voor kiezen om het zelf te doen. Om het zelf te doen komt er best wat bij kijken zoals het plannen, voorbereiding en de juiste tools om de ruimtes te verbouwen. In deze blog hebben geven wij je wat tips hoe jij goed van start gaat bij het verbouwen van je huis.

Het plannen van een verbouwing is een van de belangrijkste taken. Er moet een goede regeling komen wanneer er wat gedaan wordt zodat de werkzaamheden niet elkaar in de weg gaan lopen. Zeker als het gehele huis verbouwd wordt. Je doet bijvoorbeeld niet eerst de keuken en daarna leg je pas de vloer. Het is handig om als eerst de vloer te leggen en daarna te keuken te monteren. Bij veel nieuwe verbouwingen zien we dat de woonkamer en de keuken samengevoegd worden. Dit wordt ook wel een leef keuken genoemd. Om dit te bereiken is het belangrijk dat de muur tussen de woonkamer en de keuken er uit gesloopt wordt. Een grote open leef keuken zorgt voor extra gezelligheid en is een trend die je overal terug ziet bij nieuw bouw.

Bij het verbouwen van het trappenhuis is het belangrijk dat je eerst alles netjes uittekent voordat je aan de slag gaat. Bij een trap is op maat gemaakte tekening belangrijker dan je denkt. Zo moet je weten hoe groot de trede zijn en een goede inschatting maken hoe hoog de trapleuning komt te hangen. Als de trapleuning niet de juiste hoogte heeft dan is de kans groot dat de grip niet goed is. Ook moet je weten welke balustrade er bij past zodat het effect compleet is.

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Helemaal klaar voor de zomer

Een baan vinden die bij je past

Koeien en kalfjes in de wei