Wanneer u vlas of zaagsel in bulk gaat kopen, komt daar nogal wat bij kijken. Om zeker te weten dat alles goed verloopt is het belangrijk om te kiezen voor de juiste leverancier. U wilt toch immers ook een leverancier die zich klantgericht instelt en u volledig kan ontzorgen op dat gebied. Daarnaast is de kwaliteit van het geleverde product van groot belang. Bij vlas kopen dient u erop te letten dat u een brandvertragende soort koopt zodat het risico op brand tot een minimum beperkt blijft. Bij een gerenommeerde leverancier kunt u dan ook een offerte opvragen voor verschillende soorten zaagseloisel en in verschillende hoeveelheden. Daarnaast kan het ook prettig zijn om voor een leverancier te kiezen die er een eigen wagenpark op nahoudt zodat de bezorging van uw bestelling soepel verloopt.

Maak het uzelf gemakkelijk door vlas te kopen als bodembedekker voor de stal

Het is iets dat de laatste jaren steeds populairder is geworden: vlas voor paardenhouderijen. Deze ontwikkeling vindt zeker niet voor niets plaats. Vlas is namelijk dé ideale bodembedekker. U kunt er immers veel tijd mee besparen. Het uitmesten van de stallen is een stuk sneller gebeurd omdat u alleen de vochtige delen hoeft te verwijderen, de rest kan gewoon blijven liggen. Vlas absorbeert vocht erg goed waardoor het grootste gedeelte droog blijft. Bij de juiste leverancier kunt u zowel vlas als zaagsel kopen in grote hoeveelheden die het bedrijf met behulp van eigen middelen bij u af komt leveren. Dat wordt gedaan met een vrachtwagen, maar op locatie kunnen de balen met een meeneemheftruck op de juiste plaats worden gezet.

Bij een goede leverancier kunt u verschillende soorten zaagsel kopen

Bij een gespecialiseerde leverancier kunt u zaagsel in allerlei verschillende soorten kopen, bijvoorbeeld zaagsel van een fijne structuur. Dat is maar goed ook, want verschillende soorten dieren vergen verschillende soorten bodembedekking. Zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld tarwezaagsel en gerstezaagsel, maar u kunt ook vlas kopen en andere vergelijkbare producten. Een specialist beschikt daarnaast over eigen transportmiddelen zodat u uw bestelling niet zelf op hoeft te halen. Bij de levering heeft de chauffeur een speciale vochtmeter bij zich waarmee gemeten kan worden of het vochtgehalte in het zaagsel niet te hoog is. Een te hoog vochtgehalte kan namelijk zorgen voor schimmel in het zaagsel en daardoor kunnen dieren ziek worden. Bij een groothandel kunt u zaagsel bestellen vanaf ongeveer 5000 kilogram.

Comments are closed.