Neophema werkgroep
Image default
Hobby en vrije tijd

De Edge Pro vin, ideaal voor sportieve longboard surfers en freeriders

Houd jij van windsurfen en ben je iemand die graag sneller en beter gaat? Dan is de Edge Pro vin een echte aanrader voor jou. Deze vin is bedoeld voor freeriders die graag sneller willen kunnen accelereren en een betere controle over het bord willen krijgen. Het wordt ook vaak omschreven als een vin waarmee je je prestaties verbetert en nog gemakkelijker manoeuvreert. Specialisten zoals Zwemer Watersport weten als geen ander hoe belangrijk een goede vin is voor je surfplank. Tegelijkertijd is het een erg persoonlijke keuze. De deskundigen van deze winkel helpen je bij het kiezen van de juiste vin. De Edge Pro vin komt dan uiteraard ook in hun assortiment voor.

Waarom heeft een surfplank een vin?

Een vin op een surfplank heeft dezelfde functie als de kiel van een boot. Hij zorgt ervoor dat de plank recht het water door gaat. Zou de plank geen vin hebben, dan glijdt hij alle kanten op als je wilt gaan sturen. Hij glijdt over het water, omdat de onderkant plat is. Vinnen zoals de Edge Pro zorgen ervoor dat je de surfplank gemakkelijker kunt sturen en dat deze rechtuit gaat door het water. Een surfplank kan dan ook niet zonder vin. Bij deze watersportwinkel hebben ze een ruim assortiment aan vinnen voor surfplanken, evenals allerlei andere watersportartikelen. Met bijna 60 jaar ervaring, hebben ze alle kennis en deskundigheid om jou te helpen de juiste vin of vinnen te vinden.

Kies het aantal vinnen dat bij je past

De Edge Pro is een enkele vin en wordt daarom vaak bij longboards gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om twee vinnen te nemen. Dat is een optie die past bij de retro windsurfers. De meeste surfplanken bevatten drie vinnen, voor een nog stabielere ligging in het water. Maar, zoals Zwemer Watersport je ook kan vertellen, er zijn zelfs surfplanken met vier vinnen te krijgen.

https://www.zwemer.nl/